petak, 1. siječnja 2016.

PralineJagoda




Ukusne i aromatične praline od marcipana sa aromom jagode. Uvaljane u marmeladu od jagoda i bademe, umotane u ukusnu belu čokoladu.

SASTOJCI
• za masu (60 kom.):
• 200 g marcipana

  • 2 kes. (oko 75g) Milkshake praha od jagode, npr. Dr.Oetker



• oko 2 kašike džema od jagoda
• 50 g oguljenih, seckanih badema
• 100 g bele čokolade
• 5 g kokosove masti



PRIPREMA

  Marcipan izmesiti sa milkshake-prahom. Marcipan podeliti i izvaljati ga u dve rolne od po 30 cm dužine. Džem eventualno provući kroz sito, pa njim premazati rolne.
Bademe posuti po papiru za pečenje, staviti preko premazane rolne i dobro ih uvaljati u bademe .
Čokoladu naseckati i zajedno sa kokosovom masnoćom je rastopiti nad vodenom parom, pa malo prohladiti.
Sada gornje strane obeju rolni, premazati sa pola čokolade. Kada se stegne, rolne okrenuti na drugu stranu i nju premazati čokoladom.
Rolne rezati na šnite debljine oko 1 cm, pa dobro zapakovane držati na hladnom mestu.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar