četvrtak, 7. siječnja 2016.

Piliç Topkapı/topkapi piletina

f92a05c21802b6f7f297100d21ab72df_view_l

Fini ,lagani pileci fileti punjeni pilavom .Uzivajte u ovom starom turskom receptu dobro ce vam doci kad vam bude trebala laganija hrana.



Sastojci 4 osobe
8 pilecih fileta od karabatka ili prsiju
4žlica maslinovog ulja
6žlica mlijeka
1/2žličice Ljute paprike mljevene Podravka
papar,sol,
Pilav:
250g riže
2žlice pinjola ili bajama na listice
2žlice sušenih ribizli/grožđice
2 manja crvena luka
2žlice maslinovog ulja
1žlica maslaca
500ml pilećeg temeljca
1žličica soli
1/2žličice mljevenog pimenta
Crni papar mljeveni Podravka



Priprema
1.
Marinirajte piletinu:
Filete piletine/najbolje bi bilo od karabatka ali mozete raditi i sa prsima/rastanite ,potucite i odlozite u zdjelu.
Dodajte mlijeko ,ljutu mljevenu papriku,maslinovo ulje ,sol i papar .Sve promijesajte pa ostavite sat vremena u frizideru da se marinira.
Za to vrijeme napravite pilav:
U lonac stavite ulje i maslac pustite da se otopi i zagrije ,dodajte sitno nasjeckani luk ,pa pirjajte da malo uvene i preprzi se ,dodajte pinije ili listice bajama pa pustite da se malo preprzi ,potom dodajte susene ribizle/grozdice i rizu ,lagano promijesajte da se sve poveze pa podlijte sa 2,5dl pileceg temeljca.Kujate desetak minuta da se riza skuha ,posolite ,poparite dodajte mljeveni piment.
Posudu za pecenje lagano namastite sa maslinim uljem.Nadjenite filete sa zlicom pilava zamodajte .Poslozite u zdjelu .Prelijte ostatkom marinade.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 200C/40min.Da piletina dobije lijepu boju.

2.
Servirajte preliveno jogurtom uz razne meze priloge.

Nema komentara:

Objavi komentar