srijeda, 6. siječnja 2016.

JOJ KAKO JE OVO DOBRO IMA RAZLIČITI NAZIVA ZA OVAJ KOLAČA TO NIJE BITNO...!



 






Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 šoljica za crnu kafu nišeste ili gustina
1 šoljica za crnu kafu brašna
1 čaša šećera


1 vanilija šećer
50 grama margarina ili maslaca
Kokosovo brašno
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:


Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom.
Ostaviti u frižider 30 minuta. Izmutiti slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.

   Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar