utorak, 5. siječnja 2016.

Tro-Čokoladni Cheesecake





SASTOJCI
Podloga
• 10 dkg mljevenog čoko keksa
• 5 dkg mljevenih poprženih lješnjaka
• 40 g otopljenog maslaca
• 40 g otopljene tamne čokolade




Krema
• 750 g sira (u orginalnom receptu je philadelphia, ja sam koristila svježi sir)
• 1 (10g) kesica želatina
• 100 g bijele čokolade

  • 100 g mliječne čokolade
• 100 g tamne čokolade
• 250 ml slatkog vrhnja
• 10 dkg šećera u prahu




PRIPREMA
Pomiješajte mljeveni keks, lješnjake, otopljenu čokoladu i maslo i utisnite u kalup (promjera 22cm) stavite u frižider dok pripremite kremu.

Dobro promiješajte sir i šećer (može i više šećera ovako nije puno slatka, probajte pa ocijenite bili volili slađu).

Napravite šlag od slatkog vrhnja.

Pomiješajte jednu i drugu smjesu i tome dodajte otopljenu želatinu.

Kremu podijelite u 3 zdjelice i u svaku zdjelicu dodajte jednu vrstu čokolade
(čokoladu sam rastopila u mikrovalnoj, možete na pari ili u pećnici).


  E sad, u orginalnom receptu slaže se žlica jedne kreme, žlica druga kreme i žlica treće kreme, tako sam i ja radila, al je krema dosta čvrsta i nezgodno je sve lipo napravit, a ako će te tako slagat kad ste svu kremu stavili morate malo tresnit kalupom da sve lipo upadne da vam ne ostane rupa između krema, e zato mislim da bi najbolje bilo namazat jednu kremu (preko cijele podloge), stavit je par min. u led pa namazat drugu pa u led i pa treću (dobili bi lipe redove kad razrežete tortu) al vi kako želite. U svakom slučaju zanimljivije je ovo žlica jedne žlica druge kreme :)

Ostavite tortu par sati u frižideru ili najbolje preko noći :) ako možete :))))
Evo i još jedan presjek malo je umeljana al jako mi se žurilo :)))

Posluživanje
Ovo preko cijele torte je kao neki čoladni prekrivač koji se pravi ovako samo što meni ni to nije ispalo tako :))))))

I još jedna napomena, kolegice kad su probale jedna je rekla uh odlična al ja bi dodala još maaalo šećera, druga je (punih usta) vikala ma ne ništa dodavat savršena je ovako e pa sad vi odlučite :)))

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar