srijeda, 6. siječnja 2016.

Rolnice s kremom od vanilije.

rolice-s-kremom-od-vanilije-67c13241ac8dcb53035936711aa5ba3b_view_l

Sastojci

Za rolice:

500 g zamrznutog lisnatog tijesta

maslac za kalupe

1 jaje

Za kremu:



1 Želatina

50 ml vode

500 ml mlijeka

1 Prašak za puding vanilin

1 žlica Gussnela

3 žumanjka

150 g šećera

1

Vanilin šećer

200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:

šećer u prahu

Priprema

Za rolice:

1.

Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).

2.

Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.

3.

Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.

4.

Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.

Za kremu:

1.

Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.

2.

Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.

3.

Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.

4.

U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.

5.

Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.

6.

Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.

7.

Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.

8.

Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.

9.

Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Posluživanje

Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar