četvrtak, 7. siječnja 2016.

Kremasta voćna torta

kremasta-vocna-torta-dd7da36c597c703f3ec06c6722be401f_view_l

Sastojci
4 jaja
4 velike žlice oštrog brašna
4 velike žlice šećera
Krema
250 g maslaca
9 žumanjaka
4 žlice šećera
2,5 dl mlijeka
4 žlice glatkog ili oštrog brašna
3 Vanilin šećer Dolcela
Voće
450 g smrznutog šumskog voća
3-4 mekše banane
1/2 sok od limuna
Šlag
200 ml vrhnja za šlag
2 velike žlice šećera u prahu
Manje pakiranje keksa Petit Beurre
1 dl hladnog mlijeka



Priprema
1.
Za početak, šumsko voće izvadite iz vrećice i stavite ga da se ocijedi.
Ispeći klasičan žuti biskvit, 15-20 min na 200 stupnjeva. Kada je gotov, poškropiti sa sokom od šumskog voća i ostaviti da se hladi.
2.
Za kremu prvo staviti mlijeko da zakuha, onda miksati šećer i žumanjke, zatim polako dodati brašno i vanilin šećer i onda to dodati u vrelo mlijeko, kao kada kuhate puding. ne sve odjednom. Laganim mlazom i u isto vrijeme snažno miješati da se ne naprave grudice i nastaviti miješati sve dok se ne zgusne. Kada je gotovo, ostaviti sa strane uz povremeno miješanje da se ne posuši gornji dio kreme. Kada je krema ohladila, dodati maslac (preferiram maslac, a ne margarin, iako može oboje)
3.
Umutiti vrhnje za šlag i dodati pred kraj miksanja šećer u prahu jer to vrhnje samo po sebi nije baš slatko. Banane sada možete narezati na kriške i pripremiti sok od polovice limuna u koji ćete ih umakati prije nego stavite na kremu.
4.
Spajanje: na biskvit namažite pola kreme, zatim posložite banane, potom šlag, nakon šlaga kekse (koje ste prethodno umočili na 2 sekunde u mlijeko) i po keksima opet žutu kremu te na kraju posuti šumsko voće..

Nema komentara:

Objavi komentar