četvrtak, 7. siječnja 2016.

Kakao šnite

9ab9c8491610feaf1dba85671240991a_view_l

Sastojci
2 jaja
200 g šećera
100 g maslaca
1 žlica ruma
narančina korica
20 g kakaa Dolcela
250 ml mlijeka
250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
20 g mljevenih oraha
Za posipavanje:
šećer u prahu



Priprema
1.
Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu narančinu koricu i rum, a zatim jedno po jedno žumance.
2.
Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom umješavajte naizmjence s mlijekom.
3.
Na kraju lagano umiješajte orahe i čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
4.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu tepsiju (30×19 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 do 200°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet
Orahe možete zamijeniti popečenim i oguljenim mljevenim lješnjacima.

Nema komentara:

Objavi komentar