srijeda, 6. siječnja 2016.

Snickerdoodles sa kikiriki puterom

09a1c28f407d67773a9a8449b3f90064_view_l

Keksici sa neodoljivim ukusom kikiriki putera i mirisom cimeta su jos jedni u nizu koji se cesto prave u nasoj kuci.Veoma jednostavni za napraviti a veoma ukusni.



Sastojci 12 osoba
250 g Brasna
2 kasicice Praska za pecivo
1/4 kasicice Soli
60 g Putera,sobna temperatura
125 g Kikiriki putera(ja koristim prirodni)
150 g Secera
100 g Smedeg secera
2 kom. Cimeta mljevenog Podravka
1 kasika Vanilije ekstrakt
1 kasikica Cime
Za uvaljati:
1 kasicica Cimeta mljevenog Podravka
50 g Secera



Priprema
1.
Zagrijati rernu na 175 C (350F). U jednu zdjelu prosijati brasno, prasak za pecivo,sol i cimet. U drugu zdjelu kremasto umutiti puter, kikiriki puter, secer i smedi secer.

2.
Dodati jaja i vaniliju pa zatim suhe sastojke i sve dobro umjesati.



3.
U posebnu zdjelu umjesati secer i cimet. Od tjesta praviti kuglice,uvaljati u smjesu od secera i cimeta i stavljati na oblozenu tepsiju s pek papirom.

4.
Onda vilicom pritisnuti keksice s jedne strane i onda kontra,s druge strane.

5.
Staviti keksice da se peku 10-12 minuta,ohladiti ih malo prije nego sto ih uklonite s tepsije.

Nema komentara:

Objavi komentar