četvrtak, 7. siječnja 2016.

RIGO JANČI



SASTOJCI
Biskvit
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode


 
Krem
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina

Glazura
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
par kapi ulja
par kapi mleka


 
Dekoracija
1 kesica šlaga
1 dcl mleka

PRIPREMA
Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. Kada se piškota malo ohladi, presecite koncem na 2 dela. Možete i posebno peći piškote od polovine sastojaka dva puta, ali ja sam sve odjednom a potom samo presekla jer je tako brže i jednostavnije.

Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, a zatim i mleko, i nastavite da mutite. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu sa kesice i dodajte ga u krem, i sve dobro sjedinite mikserom.

Filujte tortu: biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo. Po želji možete umutiti i jedan šlag i dodatno ukrasiti, ali i ne morate.

POSLUZIVANJE
Ostavite tortu u frižider da se ohladi a potom secite na kriške i uživajte u finom kremastom i čokoladnom ukusu. ;)

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar