srijeda, 6. siječnja 2016.
Najbolja zobena kaša s bananom
Super jednostavan recept za ukusnu i zdravu zobenu kašu za doručak za jednu osobu! Imajte na umu da sam ja osoba koja se ne može najesti od 30g žitarica za doručak i ovo je količina dovoljna za energiju koja vam je zaista potrebna kroz dan :) Ovo je meni osobno najdraži doručak za svaki dan, samo variram okuse.
Sastojci 1 osoba
60 g sitnih zobenih pahuljica
180 ml mlijeka
180 ml vode
1 banana
Priprema
1.
U lončić staviti zobene pahuljice (ja koristim one iz Lidla u plavom pakiranju), mlijeko i vodu.
Ako želite, ne morate koristiti vodu, već umijesto nje koristite dodatnih 180 ml mlijeka.
Ne preporučam korištenje samo vode jer neće biti tako ukusno i imat će prilično vodenast okus.
2.
Narezati cijelu bananu na kolutiće i uzduž.
U lonac dodati narezanu bananu, ali ostaviti nekoliko kolutića sa strane za dekoraciju na kraju (ako želite).
3.
Kuhajte obavezno na najmanjoj vatri uz neprestano miješanje velikom žlicom dok se kaša postepeno ne počne gustiti.
(Dok miješam istovremeno žlicom sjeckam komadiće banane na još manje komadiće, no to nije potrebno)
4.
Kad kaša dobije željenu gustoću (treba oko 7-10 minuta), sipajte u posudicu ili tanjur, ostaviti oko jednu minutu da se vrh izravna i malo očvrsne te staviti preostale kolutiće banane.
Po želji politi s malo meda ili čokoladnog preljeva.
Posluživanje
Poslužiti odmah.
Ovo je single-serving recept no ukoliko želite povećati ili smanjiti količinu, glavno je da se držite omjera 1-1-1:
Koristeći šalicu, sipajte željenu količinu pahuljica i do te iste visine treba ići voda i mlijeko.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar