petak, 1. siječnja 2016.

BANANA TORTA ILI JOŠ BOLJE, SPAS U ZADNJI ČAS



  BISKVIT
2 cijela jaja
8 zlica secera
8 zlica mlijeka
8 zlica ulja
4 zlice brasna
4 zlice skrobnog brasna
1 zlica kakao
1/2 praska za pecivo
PRELIV ZA BISKVIT

1 dl mlijeka
3 zlice ruma
FIL
2 pudinga od vanilije
4 zlice secera
7 dl. mlijeka
2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
5 – 6 banana
1 limun sok

Priprema
1.
Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
2.
Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
3.
Pecen biskvit  kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce  torta biti servirana. Jos topao biskvit  prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
4.



Od 7 dl mlijeka uzeti par zlica i puding umjesati da ne dobijete glatku masu bez grudvica. Ostatak mlijeka i secer stavite da zakuha i skuhajte puding uz stalno mjesanje dok se ne zgusne. Ostavite  da se ohladi uz povremeno mjesanje, da se ne uhvati kozica gore.   U medju vremenu izmiksajte slatko vrhnje u cvrst slag, pa dodajte skroz  ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte da postane gladak, pa tek onda dodajte izmiksan slag.
5.

  Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
6.
Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
7.
Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.
Posluživanje
Naj bolja je kad se dobro rashladi!!! :))



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar