petak, 1. siječnja 2016.

KOLAČ SA 6 ČOKOLADA! JEDNOSTAVNO FANTASTIČAN !



 





Sastojci
Biskvit :
8 kom jaja
200 gr šećera
250 gr margarina
2 kom čokolade za kuhanje od 100gr
4 kašike brašna
1 kom prašak za pecivo


Zaljev :
0.2 dcl čokoladno mlijeko

Krema :
1l slatkog vrhnja
4 kom čokolade za kuhanje od 100gr

Priprema
1.
Umutiti snijeg od 8 bjelanjaca.
2.
Izmiksati 8 žumanjaka sa 200gr šećera.
3.
Dodati 2 otopljene čokolade izmiješane sa margarinom, zatim 4 kašike
4.
brašna sa praškom za pecivo.
5.


Dodati ulupane bjelanjke i peći.
6.
Kada se ispeče zaliti čokoladnim mlijekom.
7.
Kremu staviti kuhati kad vam je kolač skoro pečen.
8.
1l slatkog vrhnja staviti samo da prokuha sa 4 čokolade.
9.
Vrelu kremu lagano sipati preko toplog (ne vrelog!) kolača.

  10.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider da se krema stisne.
Posluživanje
Krema je potpuno tečna dok je vruća, ali poslije par sati se se učvrsti.
Još jednom
U izvedbi:
brdska
Zanimljiva izvedba sa komadićima čokolade u tijestu:
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar