petak, 1. siječnja 2016.

BOŽANSTVENE KOCKE



Ukusne i socne, nastale kombinovanjem, probajte ih

SASTOJCI
Kora:
• 5 jaja
• 5 kasika secera
• 5 kasika brasna
• 3 kasike kakaa
• 3 kasike ulja
• 1 prasak za pecivo
• preliv za koru:
• 3dcl. vode
• 300gr. secera




Fil:
• 500ml. mleka
• 2 pudinga od vanile
• 5 zumanaca
• 10 kasika secera
• 2dcl. slatke pavlake
• 100gr. plazma keksa
• 4 "mars"cokoladice

Glazura:
• 2dcl. slatke pavlake
• 200gr. cokolade



 

PRIPREMA
Za koru prvo umutiti belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati i ostale sastojke,pa ih polako sjediniti sa kasikom.Smesu izliti u pleh(30x20)oblozen papirom i peci koru na 200C oko 25min.

Za preliv kuvati secer i vodu oko 10min od kad provri na slabijoj vatri.Prohladjenu koru vratiti u pleh u kojem se pekla i preliti sa prohladjenim prelivom.


 Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti puding i zumanca,pa ih skuvati u vrijuce  mleko.Posebno umutiti 2dcl.slatke pavlake,pa je dodati u prohladjen fil.U fil dodati i izlomljenu plazmu i sitno seckanu "mars"cokoladicu,polako sjediniti sa kasikom,pa premazati preko kore.

Za glazuru staviti na slabijoj temperaturi da se zagreje slatka pavlaka,ne da provri,pa dodati izlomljenu cokoladu.Mesati dok se cokolada ne rastopi,pa priliti preko fila.Ostaviti u frizider da se ohladi i stegne,najbolje preko noci.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar