utorak, 5. siječnja 2016.

MEKANI MUFFINI S CIMETOM.



Sastojci:
5 žlica šećera,
1 kom jaje,
7 žlica glatkog brašna,
7 žlica kravljeg mlijeka,
2.5 žlica suncokretovog ulja,
100 g kiselog vrhnja,
0.5 žlica praška za pecivo,
0.5 žlica vanilin šećera,
1 žličica arome vanilije,
cimet u prahu,
cijeli bademi i lješnjaci,
suhe grožđice ili brusnice.

Priprema:
1. U jednu posudu dobro izmiješajte sve suhe sastojke; šećer, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.

 2. U drugu posudu dodajte ostale sastojke; jaje, mlijeko, ulje, kiselo vrhnje i aromu vanilije. Sve jako dobro izmiksajte postupno povečavajući brzinu. Kada ste dobili pjenastu smjesu, izlijte je preko prve smjese i nastavite vrlo lagano i pažljivo miješati. Neka u smjesi ostanu mali mjehurići tako da kolačići budu na kraju mekani i prozračni.

 3. Smjesu ulijevajte u kalupe obloženim papirom za muffine. U svaki kalup napunjen smjesom pospite malo cimeta u prahu i na sredinu umetnite malo orašastih plodova i grožđica/brusnica. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 min.

4. Kasnije možete provjeriti jesu li pravilno pečeni tako što ćete prstom lagano stisnuti donju, mekšu stranu kolačića i ako se vrati u prvobitan oblik, pravilno je pečen. Najbolje ih je poslužiti uz slatko od dunja.

Nema komentara:

Objavi komentar