petak, 1. siječnja 2016.

BRZI KAPRI KOLAČ Osvežavajući desert...



SASTOJCI
Kora
5 kašika šećera
3 jaja
50 gr oraha
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike brašna


 
Fil
1 čaša vode od 200 ml
200gr šećera
150 gr malina
1 puding od maline
1 vanilin šećer
kesica šlaga


 
PRIPREMA
Mikserom penasto umutiti jaja i šećer.U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i orahe. Smesu izručiti u pleh obložen pek papirom i ispeći biskvitno testo na 170C.

Čašu vode sa 200 gr šećera staviti da provri.Dodati maline  i kuvati 10 min.Puding od maline i vanilin pomešati sa par kašika vode i dodati u tu smesu.Sve zajedno kuhati 2-3 minuta.Pripremljen fil ostaviti da se ohladi.

Šlag pripremiti po upustvu sa kesice.Koru premazati filom i na kraju sa šlagom.

POSLUZIVANJE
Da napomenem da sam koristila pleh prečnika 24cm.Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar