srijeda, 28. listopada 2015.
Kruške punjene orasima i Lino ladom
Sastojci 4 osobe
250g Lisnatog tijesta Podravka
100g sitno sjeckanih oraha
3 žlice Lino lade nougat
20g maslaca
1 žlica ruma
1 žlica smeđeg šećera
1 žličica Cimeta mljevenog Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
4 kruške
Priprema
1.
Otopite na pari maslac pa umiješajte Lino ladu, dodajte sitno sjeckane orahe, šećer, vanilin šećer, cimet i rum.
2.
Kruškama ogulite koru, uzdužno prerežite na pola i žličicom izvadite sredinu. Otvore napunite smjesom.
3.
Razvaljajte lisnato tijesto. Slažite polovice krušaka s nadjevom prema dolje i obrežite tijesto prema obliku kruške ostavljajući 1 cm ruba. Površinu zarežite nožem i pospite šećerom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva
Posluživanje
Poslužite toplo!
Objavio/la Kolaci
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar