srijeda, 28. listopada 2015.

Kruške punjene orasima i Lino ladom


6ec7b3618cd9bb167951af699dee5682_view_l

Sastojci 4 osobe
250g Lisnatog tijesta Podravka
100g sitno sjeckanih oraha

  3 žlice Lino lade nougat
20g maslaca
1 žlica ruma
1 žlica smeđeg šećera
1 žličica Cimeta mljevenog Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
4 kruške



 

  Priprema
1.
Otopite na pari maslac pa umiješajte Lino ladu, dodajte sitno sjeckane orahe, šećer, vanilin šećer, cimet i rum.

2.
Kruškama ogulite koru, uzdužno prerežite na pola i žličicom izvadite sredinu. Otvore napunite smjesom.
3.
Razvaljajte lisnato tijesto. Slažite polovice krušaka s nadjevom prema dolje i obrežite tijesto prema obliku kruške ostavljajući 1 cm ruba. Površinu zarežite nožem i pospite šećerom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva
Posluživanje
Poslužite toplo!


Objavio/la Kolaci

Nema komentara:

Objavi komentar