subota, 31. listopada 2015.

LONAC S JANJETINOM! U KOJEM GLAVNE ULOGE "IGRAJU" LONAC I JANJETINA.



Zahvaljujući kućnim "zalihama" danas je u mojoj kuhinji ponovno zamirisala paška janjetina. Iako janjetinu spremam na razna načine, ovaj puta odabrala sam, za mene novi ali stari i  zanimljiv recept iz knjižice " 100 Vegeta specijaliteta" iz 1982. godine, u kojem glavne uloge "igraju" lonac i janjetina.
Sastojci
70 dag janjetine
2 glavice crvenog luka
20 dag mrkve
1 glavica mladog kupusa
30 dag krumpira
1 žličica majčine dušice

 
prstohvat kima
1 dl ukuhane rajčice
ulje za prženje
1 žlica Vegete
po okusu sol i papar

Priprema
1.
Janjetinu izrezati na veće komade

 
2.
Na ulju pirjati sitno sjeckani luk dok malo omekša, pa u lonac staviti janjetinu te je lagano pirjati na luku sa svih strana.

3.
Kada janjetina promijeni boju dodati Vegetu, majčinu dušicu, kim, papar i sol, zaliti sa malo vode i još malo pirjati.

4.
Zatim na janjetinu staviti na kolutiće narezanu mrkvu, dodati narezani kupus…..

5.
…. a potom staviti  i krumpir narezan na veće komade. Pirjati polagano dok sve ne omekša. Ne miješati već po potrebi lagano protresti lonac.

6.
Poslužiti vruče.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar