subota, 31. listopada 2015.

PALAČINKE NA PARI



Iz priručnika TRAGOM STARIH RECEPATA. Zašto na pari ? Zato što su palačinci mnogo ukusniji i sočniji nego iz rerne.

SASTOJCI
Sav materijal koji je potreban za pravljenje palačinaka u količini koliko god želite. Neće se baciti
3 žumanca
3 pune kašike šećera




2 pune kašike mlevenog badema
300gr mleka
malo putera za podmazivanje suda
malo prezli /mrvica/




PRIPREMA
1. Napraviti palačinke, svako po svom recepti, u količini koliko želite. Od viška glava ne boli, a svi se raduju.

2. Pripremiti sudove za kuvanje na pari.

3. Sud u kome ćete redjati palačinke, namazati puterom i posuti prezlama.

4. Palačinke uviti , redjati u sud i iseći ih širine prsta.
Možete složiti i drugi red, pa sve zajedno oštrim nožem iseći.
Nemojte slagati do vrha suda. Sasvim je dosta dva reda palačinaka.

5. Odvojeno umutiti žumanca sa šećerom, pa umućenoj masi dodati mleveni badem i mleko.
Namerno ne dodajem vanilin šećer i slično jer želim da osetim pravi ukus palačinaka i badema.

6. Ovim filom preliti palačinke i kuvati na pari par minuta da fil prokrčka.

Posluživanje
Služiti tople.
Ja najviše volim mlake palačinke sa sladoledom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar