subota, 31. listopada 2015.

PAPRIKE U ULJU - BARENA PAPRIKA



SASTOJCI
6 kgr. paradajz paprike - gambi (moze i rogata paprika-ajvarska)
2 l. alkoholno sirce
2 l voda




250 ml. ulje
250 gr. secer
60 gr. so
1 paketic biber u zrna




PRIPREMA
1. Paprike oprati, isecite im racke - nabosti sa iglom (ja to radim sa viljuskom -skratim postupak) na nekoliko mesta.

2. Sirce, voda,ulje, secer, so i biber sjedinite i stavite na sporet da prokljuca

3. Kad salamura prokljuca, stavite od paprike nek se bare oko 10-15 min. - vreme barenja zavisi od same debljine paprike, ako je bas onako kako treba debela i sveza.. potrebno je to vreme, ako je tanja onda smanjite vreme vrenja. Sa rupicastom kasikom vadite i stvaite i posuda... tako dok sve ne obarite.

4. U originalni recept pise da se saceka da olade oko 12 casova.. ja sam samo ovde izmenila recept, odnosno dok sve paprike obarim..oni predhodni vec malo ohladjeni..pa redim u staklenke, kad sve zavrsim odma zalijem sa salamurom koja je ostala, zatvorim tegle, oni su topli - zavijem u cebad i tako stoje do sutradan...kapaci se dobro zatvorili. Ovo je ta izmena samo koju sam uradila - posebni razlog nisam imala nego da skratim vreme, da znam da sam i to skinula sa dnevnog reda. Kako i da spremite, necete nikako pogresiti. Mere su tacne do miligram, a ta tecnost je tako dobra da pozelite da je otopite pa da ne preteram ali moze i neki gutljaj... odlican recept.

Nema komentara:

Objavi komentar