subota, 31. listopada 2015.
KUKURUZNA PITA
Mi je tako zovemo, volimo je za dorucak, volimo da je tanka ,rumena, socna, da nije suvoparna kao proja....stavljam tikvicu,ona joj daje socnost...
SASTOJCI
2 jaja
0.5 dl ulja
100 gr izrendane tikvice
2 dl mlijeka
1 kasicica soli
1 kasicica praska za pecivo
5 kasika kukuruznog brasna
3 kasike psenicnog brasna
100 gr mladog sira
i malo ulja za tepsiju (promjera 28 cm)
pavlaka za premaz
PRIPREMA
1. Rernu ugljuciti na 220 stepeni.
2. Tepsiju precnika 28 cm posuti sa malo ulja i staviti je u rernu da se ugrije.
3. Viljuskom ili rucnom mutilicom umutiti jaja,dodati ulje,narendati tikvicu...ako je mlada ne treba guliti.
Dodati mlijeko (moze jogurt ili sirutka...sta imate pri ruci) i sve ostale sastojke po redu.....
sir na samom kraju lagano umijesti,paziti da ostane vidljiv.
4. Sasuti u zagrijanu tepsiju i peci dok fino ne porumeni na 220 stepeni.
5. Bogato premazati pavlakom...
Posluživanje
Isjeci je na kocke,sluziti vrucu,mi volimo da je tanka,rumena i socna...e,to je onda ona,po nasem ukusu,KUKURUZNA PITA!!!
....a i kad se ohladi,nista joj ne fali...:))
Sluziti je sa necim suhomesnatim,nasjecenim paradajzom,ajvarom,jogurtom...kako vec volite...
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar