subota, 31. listopada 2015.

KUKURUZNA PITA



Mi je tako zovemo, volimo je za dorucak, volimo da je tanka ,rumena, socna, da nije suvoparna kao proja....stavljam tikvicu,ona joj daje socnost...

SASTOJCI
2 jaja
0.5 dl ulja
100 gr izrendane tikvice
2 dl mlijeka
1 kasicica soli




1 kasicica praska za pecivo
5 kasika kukuruznog brasna
3 kasike psenicnog brasna
100 gr mladog sira
i malo ulja za tepsiju (promjera 28 cm)
pavlaka za premaz




PRIPREMA
1. Rernu ugljuciti na 220 stepeni.

2. Tepsiju precnika 28 cm posuti sa malo ulja i staviti je u rernu da se ugrije.

3. Viljuskom ili rucnom mutilicom umutiti jaja,dodati ulje,narendati tikvicu...ako je mlada ne treba guliti.

Dodati mlijeko (moze jogurt ili sirutka...sta imate pri ruci) i sve ostale sastojke po redu.....
sir na samom kraju lagano umijesti,paziti da ostane vidljiv.

4. Sasuti u zagrijanu tepsiju i peci dok fino ne porumeni na 220 stepeni.

5. Bogato premazati pavlakom...

Posluživanje
Isjeci je na kocke,sluziti vrucu,mi volimo da je tanka,rumena i socna...e,to je onda ona,po nasem ukusu,KUKURUZNA PITA!!!

....a i kad se ohladi,nista joj ne fali...:))

Sluziti je sa necim suhomesnatim,nasjecenim paradajzom,ajvarom,jogurtom...kako vec volite...

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar