subota, 31. listopada 2015.

NEOBIČNA I JEDNOSTAVNA PITA SA MLJEVENIM MESOM KOJA MEODUŠEVILA NA PRVI ZALOGAJ

Neobična pita

Neobično brza i jednostavna pita….
Sastojci
oko 30 dag mljevenog mesa
20 dag šampinjona
3 mlada luka
4 jaja
200 ml kiseloga vrhnja
20 dag širokih rezanaca
1 v.ž Vegete
sol,papar ,ulje
Priprema
1.
Rezance skuhamo u slanoj,vreloj vodi u koju smo dodali ulje.Luk sitno narežemo,a šampinjone narežemo na listiće..Na ulju popržimo mljeveno meso i kada se meso zaprži dodamo šampinjone i mladi luk.Kada se dobro isprže,dodamo Vegetu,sol i papar.Pirjamo dok tekućina ne ispari.Nakon toga maknemo s vatre.
2.
Dodamo skuhane i ocijeđene rezance.Pomiješamo kiselo vrhnje s jajima ,pa dodamo u smjesu rezanaca i mesa te dobro promiješamo.Rezance prebacimo u posudu za pečenje premazanu uljem.
3.
Pečemo 40-tak minuta na 200 stupnjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar