subota, 31. listopada 2015.

BAKIN VOĆNI MEDENJAK..



jos nam traje sezona finih i socnih sljiva, pa ih upotrebite za ovaj starinski ,jednostavni kolac, a ako ste jos ljubitelj meda u slasticama, onda je to "razlog vise"da ga isprobate ..

SASTOJCI
BISKVIT:
3 jaja
1 casa secera
1 vanilin secer
1 casa cvrstog jogurta




1/2 case ulja
1 casa glatkog brasna
1 casa griza
1 prasak za pecivo
2-3 velike zlice meda
korica od pola limuna
mljeveni cimet po ukusu




NADJEV:
500-600g. ociscenih polovica zrelih sljiva
2-3 velike zlice samljevenih komadica badema

MEDENI PRELJEV:
2-3 velike zlice meda
mijera:casa od jogurta 180ml.

PRIPREMA
1. Umutite bijelanjke u cvrsti snijeg.Postepeno dodajte secer i vanilin secer, zumanjke, ulje, jogurt, koricu od limuna,zatim griz,brasno i prasak za pecivo.

2. Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom,i na kraju dodajte cimet i med.

3. Odgovarajuci kalup(vel. 32cm.)ja sam koristila okrugli za torte.Premazite maslacem i pospite grizom.izlijte biskvitnu smijesu,po povrsini poslozite sljive,pospite sijeckanim komadicima badema.

4. U prethodno zagrijanoj pecnici,pecite na 180C cca 30 minuta.

MEDENI PREMAZ:
Gotov kolac,izvadite iz pecnice,pa ga premazite otopljenim medom.Vratite ga u iskljucenu pecnicu.Ohladeni kolac pospite secerom u prahu.

Posluživanje
Posluzite uz umak od vanilije.
Alternativa:sljive mozete zamijeniti i drugim sezonskim vocem:tresnjama,marelicama, kruskama,grozdem,jabukama..breskvama..

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar