utorak, 27. listopada 2015.

POHANA PARMEZAN PILETINA




sočna piletina u debelom i slasnom omotaču od jaja i svježe ribanoga parmezana

SASTOJCI
600 g pilećeg bijelog mesa
50 g svježe ribanog parmezana
3 jaja
4 velike žlice mlijeka




3-4 velike žlice oštrog brašna
Vegete Twist za piletinu
ulje za prženje
sol, biber po potrebi


 


PRIPREMA
1. Pileće bijelo meso vodoravno prerežite da dobijete šnicle srednje debljine, ja sam 2 debela bijela mesa po dva puta prerezala da dobijem ukupno 6 šnicli. Začinite ih s Vegetom Twist za piletinu.

2. Umutite jaja, dodajte mlijeko, soli i bibera te naribajte parmezan, sjedinite vilicom.
U plići tanjur stavite brašno pa šnicle prvo stavite u njega, a zatim u smjesu jaja i parmezana.

3. Pržite u zagrijanom ulju sa svake strane po 3-5 minuta na srednje jakoj vatri.
Na kuhinjskim papirnatim ručnicima ocijedite od viška masnoće.

Posluživanje
Recept je sa stranice Lecker.de uz manje izmjene.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar