utorak, 27. listopada 2015.
OSVJEŽAVAJUĆA LAGANA S KREMOM BEZ ŠEČERA KOJA SE TOPI U USTIMA JEDNA JEDINISTVENA “STRACCIATELLINA”
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
60 g šećera
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
20 g kakaa
Za kremu:
2 vrećice Želatine Dolcela
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag
2 Vanilin šećer Dolcela
2 Šlagfixa Dolcela
500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)
200 g grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)
Za glazuru:
1 žlica maslaca
2 žlice vode
2 žlice kakaa
70 g šećera u prahu
Priprema
1.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.
2.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
3.
Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
4.
Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.
5.
Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
6.
Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.
7.
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
8.
Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.
9.
Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.
Posluživanje
Tortu ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Umjesto glazure, tortu možete samo posuti sitno naribanom čokoladom po cijeloj površini. Također možete staviti i oboje.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar