ponedjeljak, 26. listopada 2015.

NAJBOLJA PITA SA SIROM!NAZVALA SAM JE NAJBOLJOM JER SVI KOJI SU PROBALI REKLI SU MI DA NIKAD NISU JELI BOLJU




Probajte i odlučite same!
SASTOJCI
Za tjesto:
2 šalice( 400ml) vode
oko 1 kg brašno
1 žličica soli
3-4 žlica ulje


malo ocata

Nadjev:
650 gr svježi sir
300 gr kiselo vrhnje
3 jaje
1 žličica soli
3-4 žlice ulje

I još:
za premaz ulje
2 žlice kiselo vrhnje

PRIPREMA
1.
U posudu stavimo malo mlaku vodu,sol, ulje i sirče (sirče stavim da tjesto ne puca). Mješamo sa pjenačem dok nema grudice i više ne možemo.
2.


Pa onda mješamo sa rukom.
3.
Mješamo i mestimo ovako. Tjesto stavimo na pobrašnjen stol i mjesimo dok ne dobijemo elastično tjesto.
4.
Tjesto  djelimo na dva djela.
5.
Pa oblikujemo dve loptice, ovako.
6.
Loptice posipamo sa brašnom i stavimo da se odmaraju dok ne pripremimo nadjev.
7.
Mješamo dobro sve sastojke za nadjev.
8.
(Ja koristim vrhnje sa 25% m.m)
9.
Dobro pobrašnjamo stolnjak, pa u sredini stavimo dobro pobrašnjenu lopticu.
10.

  Sa valjakom i ili oklagijom razvlačemo veliku koru.
11.
Dobro je nauljemo.
12.
Pa onda sa rukama malo vučemo da se rastanju krajevi.
13.
Nadjevamo cjelu koru na krajevima. Kao u sliku. Pa onda uzmemo krajeve i vučeči prema gore pokrijemo nadjev.
14.
Počnemo da uvaljamo koru prema sredini vučeči lagano prema gore.
15.
Pažljivo i lagano kao
16.
na slike.
17.
Pa smo dobili ovako.
18.
Rastanjimo vučejuči dok je kora skroz tanka i ne može više.
19.
Onda sa nožem sečemo sredinu i nastavljamo.
20.
Dok ne dobijemo ljepu filovanu veliku koru.
21.
Kao na sliku.
22
23.
Na namaženu tepsiju sa uljem ublikujemo burek.
24.
Postupak ponovimo i sa drugom korom.
25.
Burek premažemo sa smjesom gdje smo mješali 3 žlice ulje i 2 žlice kiselo vrhnje.
26.
Pečemo u zagrejanu pečnicu na 240C` prvih 10 min pa onda na 220C` dok ne porumene.
Vruči burek poprskamo sa hladnom vodom i pokrijemo sa kuhnjskom krpom 5-10 min.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar