petak, 2. listopada 2015.

LAGANA KREMASTA MERI TORT ZAVOLJET ĆETE JE NA PRVI ZALOGAJ

Meri Torta :)

Za ljubitelje laganih kremastih kolača ovo je prava poslastica :)Uživajte !!
Sastojci
    za koru:
    7 belanjaka
    24 kašike šećera
    1/2 limuna (sok)
    za žuti fil:
    7 žumanjaka
    3 pudinga od vanilije
    15 kašika šećera


      4 kašike gustina
    fil od malina:
    1/2 kg malina
    15 kašika šećera
    6 kašika gustina
    šlag:
    2 kesice šlag pjene
    2-2.5 dcl mlijeka

Priprema
    1.
    Kora:
    Umutiti belanca i šećer. Nakon toga dodati sok od pola limuna.
    Peći u plehu koji je prethodno malo premazan uljem pa obložen pek papirom.
    Peći 20 minuta na 150 stepeni, a onda još 1h na temparaturi od 100 stepeni.
    2.
    I fil
     Žumanca, šećer, puding i gustin prokuvati u litri mlijeka. U ohlađenu smjesu dodati jedan margarin.


      3.
    II fil
    8 dcl vode dodati u najmanje pola kg malina. Tome dodati 15 kašika šećera. Prokuvati 2-3 minute i u to dodati 6 kašika gustina. (po mogućnosti prilikom nanošenja na kolač neka bude mlak)
    4.
    Na kraju umutiti 2 šlaga i nanijeti na ohlađen kolač.
    Redati: kora-fil-maline-šlag
Posluživanje
Tortu možete ukrasiti po želji :D
http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar