Za ljubitelje laganih kremastih kolača ovo je prava poslastica :)Uživajte !!
Sastojci
za koru:
7 belanjaka
24 kašike šećera
1/2 limuna (sok)
za žuti fil:
7 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
15 kašika šećera
4 kašike gustina
fil od malina:
1/2 kg malina
15 kašika šećera
6 kašika gustina
šlag:
2 kesice šlag pjene
2-2.5 dcl mlijeka
Priprema
1.
Kora:
Umutiti belanca i šećer. Nakon toga dodati sok od pola limuna.
Peći u plehu koji je prethodno malo premazan uljem pa obložen pek papirom.
Peći 20 minuta na 150 stepeni, a onda još 1h na temparaturi od 100 stepeni.
2.
I fil
Žumanca, šećer, puding i gustin prokuvati u litri mlijeka. U ohlađenu smjesu dodati jedan margarin.
3.
II fil
8 dcl vode dodati u najmanje pola kg malina. Tome dodati 15 kašika šećera. Prokuvati 2-3 minute i u to dodati 6 kašika gustina. (po mogućnosti prilikom nanošenja na kolač neka bude mlak)
4.
Na kraju umutiti 2 šlaga i nanijeti na ohlađen kolač.
Redati: kora-fil-maline-šlag
Posluživanje
Tortu možete ukrasiti po želji :D
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar