četvrtak, 19. studenoga 2015.

SUPER BRZI BAKIN KOLAČ



kakav drugačiji može biti bakin kolač već jednostavan za pripremiti,finog okusa i sastojcima koje više-manje uvijek imate "pri ruci".jednostavnost i brzina pripreme je ono što će vas kod ovog kolača odmah privući i zasigurno  vrlo često naći na vašem stolu.
Sastojci
za biskvitno tijesto sa kiselim vrhnjem potrebno je:
4 žumanjka
4 bjelanjka-čvrsti snijeg
1,5 čaša sitnog šećera
1 vanilin šećer bourbon Dolcela
1 šalica ulja
1/180 ml. kiselo vrhnje 12%m.m
2 šalice glatkog brašna
1/2 vrećice praška z pecivo

 
mala žličica sode bikarbone
1/40g. puding vanilin Dolcela
za čokoladnu glazuru potrebno je:
1 šalica čokoladnog mlijeka
3 rebra tamne-za kuhanje- ili mliječne čokolade
2 vanilin šećera bourbon Dolcela

Priprema
1.
priprema biskvitnog tijesta s kiselim vrhnjem
odvojite žumanjke i bjelanjke.
bjelanjke s dodatkom malo soli ili par kapi limunova soka istucite u čvrsti snijeg i ostavite u frižider do upotrebe.
2.

 
žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto miksajte,pa im lagano dodajte kiselo vrhnje i ulje.
3.
brašno pomiješajte s pudingom od vanilije,  praškom za pecivo i sodom bikarbonom,pa naimijenično dodajte u smjesu.hladni čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano drvenom žlicom dodajte u smjesu i laganim pokretima sve dobro izmiješajte.
kalup za pečenje premažite s maslacem i pospite brašnom,ulite biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  na 200 C-cca-30 minuta ili ovisno o jačini vaše pećnice.
4.
izvadite vrući kolač iz pećnice i oštrim nožem režite veće kocke -do pola(ne, do dna kalupa).
5.

odmah prelijte vrućom-mliječnom čokoladnom glazurom,ostavite kolač da se ohladi.

Posluživanje
prilikom posluživanja kolač izrežite do dna kalupa i ukrasite  kokosom ili mljevenim orasima.
uživajte uz ovaj sočni-mliječni  čokoladni kolač i neki vama omiljeni topli napitak .

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar