subota, 28. studenoga 2015.

"MANTIJE" MANTIJE SU VRSTA PITA OD MESA, KOJE SETRETIRAJU KAO KRALJICA MEĐU PITAMA. RADE SE SVUGDJE



Sastojci:Mantije1 Mantije

500 grama brašna
2 kašike ulja
so
voda

Fil:
5oo grama mljevenog mesa
glavica crvenog luka
so
biber

Zaljev:
jogurt
bijeli luk

Način pripreme:
Za mantije tijesto zamijesite isto kao za burek i ostale pite. Podijelita ga na dvije jufke, premijesite i ostavite na pola sata da odstoje. Razvijete jednu jufku, malo je namastite uljem i razvučete. U meso stavite so, biber i sitno sjeckani luk. Na duže strane jufke stavljate meso ali u razmaku. Jufke srolate sa jedne i druge strane kao i burek, razdvojite jufke nožem i onda na mjestima gdje nema mesa ili rasječete nožem ili kidate rukom pa te krajeve podvijete sa jedne i druge strane. Mantije redate u tepsiju iz sredine. Kad završite obadvije jufke, pomastite mantije i pecite ih oko 3o minuta na 25o stepeni. Kad su pečene prelijete ih jogurtom u koji ste dodali sitno sjeckan bijeli luk i još na kratko vratite u rernu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar