nedjelja, 29. studenoga 2015.

SVI POLUDJELI ZA OVIM PALAČINKAMA: Bez šećera, a najfinije na svijetu



Evo jednog posebnog punjenja koji, iako bez šećera, može postati ozbiljna konkurencija namazu koji ste do sada obožavali!
Sastojci:
– 180 g lješnjaka (tostiranih)
– 100 ml mlijeka
– 40 g maslaca

 

  – šaka grožđica (po želji)
– malo čokolade za kuhanje

Priprema:
Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i ‘rolajte’ lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske.
Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac, pa sve izmiješajte. Omekšane grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom.

 

  Sve dobro izmiješajte i namaz za punjenje palačinki je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.

Nema komentara:

Objavi komentar