subota, 28. studenoga 2015.
KOLAČ OD JABUKA I KEKSA KOJI SE NE PEČE
SASTOJCI
1,5 kg jabuka
sok 1 limuna
400 g šećera
600 ml vode
300 ml vode
3 kom Pudinga vanilin Dolcela (40g)
400 g petit keksa
200 ml slatkog vrhnja (za šlag)
PRIPREMA
1. Jabuke ogulite i naribajte u veću posudu. Dodajte im limunov sok, šećer i vodu pa stavite sve zajedno da kuha dok jabuke omekšaju (15-tak minuta).
2. U preostalih 300 ml vode razmutite tri praška za puding pa dodajte u mekane jabuke. Kuhajte još 2-3 minute pa maknute s vatre.
3. U tepsiju veličine 25 x 30 cm slažite red keksa, red jabuka, red keksa, red jabuka, red keksa i na kraju samo tanki sloj jabuka.
4. Kad ste sve složili ostavite da se kolač ohladi. Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem. Po vrhu naribajte čokoladu ili pospite čokoladnim mrvicama.
Posluživanje
Dobro ohladite i uživajte u osvježavajućem desertu :)
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar