srijeda, 18. studenoga 2015.

SAN TORTA OD KREM SIRA I CREME FRAICHE SA JAGODAMA



SASTOJCI
Podloga
300 gr integralna keksa
120 gr putera ( rastopiti )


 
Fromasj
300 gr creme fraiche ( ili kisela pavlaka )
375 gr krem sir ( ukus mandarina i ananasa )
500 ml slatko vrhnje
150 gr secera u prahu
125 gr zelatina u prahu ( jagoda )
250 ml vode ( prokljucale )
5 lista zelatina

Zele
125 gr zelatine u prahu jagoda ( JEELO )
400 ml vode ( prokljucale )
Sveze jagode


 
PRIRPEMA
Izvagati sve potrebne sastojke za toru.

Pripremiti kalup ( 26 cm ).

Kekse staviti u vrecu te sa valjkom preci preko vrece i na taj nacin izdrobiti/samleti kekse. Pomesati kekse sa rastopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa i ostaviti u frizider dok pripremamo kremu.

250 ml vode staviti da prokljuca. Ukloniti i rastopiti 125 gr zelatine praha od jagode. Dobro promesati i dodati 5 lista zelatine koje smo prethodno namocili u hladnu vodu ( 5 min ) ocjedeli od vode. Rastopiti listove zelatine u mesavini vrele vode i zelatine od jagode. Ohladiti

Creme fraiche, krem sir i secer u prahu izmiksati. Umiksati slatko vrhnje koje smo prethodno izmiksali u slag. Umiksati polako malo po malo i jos tecnu mesavinu zelatina. Smesu istresti na podlogu od keksa i poravnati. Otaviti u frizider n ( 4 do 6 sati )

400 ml vode staviti da prokljuca. Ukloniti sa vatre i rastopiti u prokljucaloj vodi 125 gr zelatine praha od jagode. Ohladiti i jos tecnu zelatinu preliti polako na ohladjenu podlogu od sira. Vratiti u frizider da se zelatina stisne.

Polovice jagoda poredjati u krug i sa svakom polovicom jagode obeleziti gde ce mo preseci komad torte, tako da polovica jagode dodje u sredinu svakog komada torte.

Sveze jagode se slepe uz ogledalo od zelea tako da deluje kao da je cela jagoda u zeleu.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar