srijeda, 18. studenoga 2015.

LJUBAV U KAVEZU

b1b29a637a7e5bde52ad962044918fa7_view_l

Sastojci
PODLOGA
250 g digestive keksa
150 g šećera u prahu
150g maslaca
BIJELA PARFE KREMA
600ml slatkog vrhnja za šlag
200g bijele čokolade
1 paketić mljevene želatine+200 g šećera u prahu
ŽELE PERUANSKE JAGODE
800 ml soka peruanske jagode (1 kg jagoda zagrijemo do vrenja u 1 dcl vode i propasiramo, dodamo 1 kg šećera)
2 Vanilin pudinga Dolcela+ 200 g šećera
+ Parfe krema Dolcela





Priprema
1.
Za podlogu samljevene Digestive kekse pomijesamo s šećerom u prahu i dodamo rastopljeni maslac.
obložimo dno tepsije 40x 25 i stavimo u hladnjak.
2.
Za bijelu parfe kremu od ukupne količine vrhnja za šlag izradimo 300 ml , dodamo 100 g šećera u prahu , prethodno rastopljenu bijelu čokoladu i otopljenu želatinu pripremljenu prema uputama na pakiranju. Razmažemo po podlozi od keksa i stavimo u frižider na sat vremena.
3.
U odgovarajućoj posudi zakuhamo 300 ml soka peruanskih jagoda i dodamo puding razmućen u 100 ml soka i 100 g šećera. Malo prohladimo nespestano miješajući i prelijemo preko bijele parfe kreme i stavimo na sat vremena u frizider.
4.
Zatim ponovimo postupak s bijelom parfe kremom, stavimo u frizider te s sokom od peruanskih jagoda i također stavimo u frizider.
5.
Izradimo parfe kremu u 500 ml hladnog mlijeka i premažemo po zadnjem sloju kolača. Znači;
podloga keksa+parfe bijele čokolade+peruanske jagode+parfe bijele čokolade+peruanske jagode+Dolcela parfe krema

Nema komentara:

Objavi komentar