nedjelja, 1. studenoga 2015.

FINE SOČNE I MEKANE ZAPEČENE ŠNICLE



Zapečene šnicle s puno luka,slatkoga vrhnja i sira…!
Sastojci:
60-80 dag šnicli(svinjetina…)
60 dag luka
1/2 l slatkoga vrhnja za kuhanje
20 dag ribanoga sira
sol,papar,vegeta,peršin

 
maslac i brašno za šnicle

Priprema:
Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu. Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.

 
Po njima raspodijeliti izdinstani luk. Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir. Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar