![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjESDsYlB5wooFS9tW6qDJITyGftROslOEsSuUYqyRIt-JCYKPCrtodVkVrIqEKnaBmgEP7BSla4gwQz5BLJGqZBicgK67g0Fxax2jFvUkWjH-EAayx3qOdU9kF8l04Mn2DxD-c6-Ahac4r/s640/96c36e277893192a595ddee116b7d040_header.jpg)
SASTOJCI
• 250 gr masti (može i malsac ili margarin)
• 200 gr šećera
• 6 kom belanaca
• 250 gr mlevenih oraha
• 250 gr brašna
• 1 kesica praška za pecivo
• 2 kesice vanil šećera
Preliv:
• 6 kom žumanaca
• 12 kašika prah šećera
• 2 kesice vanil šećera
PRIPREMA
1. Penasto umutiti mast (margarin ili maslac) sa šećerom. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Pa ih lagano, nabolje kašikom sjediniti sa umućenom mašću. Brašno, orahe i prašak za pecivo izmešati, pa lagano dodati u umućenu masu.
2. Dobijenu masu razliti u pleh koji je podmazan i posut brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lagano ne porumeni od gore.
Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22 cm.
3. Žumanca, prah šećer i vanil šećer penasto umutiti. Preliti preko pečenog kolača dok je još uvek vreo. Pa vratiti u toplu rernu još otprilike 3-4 min. Isključiti rernu i ostaviti da se kolač tako ohladi u rerni.
4. Ohlađen kolač iseći na štangle.
Nema komentara:
Objavi komentar