petak, 24. veljače 2017.
FERRERO LUDILO! LUDO SE POJEDE ZA TREN GA VIŠE NEMA
Ferrero sam radila prije po jednom receptu. sada ga pišem po drugom boljem za moju princezu koja bez ovog Ferera ne može
SASTOJCI
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa – drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade
PRIPREMA
1.
U zdjeli smrvite lješnjak kekse
2.
Lješnjak stavite u zagrijanu pećnicu na 130” na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i dodajte smrvljenim napolitankama..
3.
na kraju dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke
4.
poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..
5.
smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne
6.
kad se smjesa stisne rukama oblikujte loptice kuglice ..
7.
kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min
8.
na pari rastopite čokoladu jednu i drugu
9.
u istopljenu čokoladu uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje
10.
gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..
Posluživanje
Legica Danijela je dala ideju da se kuglice prije uranjanja stave malo zamrznuti ( oko pola sata=), tako zamrznute uroniti u istopljenu čokoladu ..tako se čokolada brzo hvata i odmah hladi ..budemo probali… isprobano bolje je tako kad se kuglice dobro rashlade..
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar