ponedjeljak, 20. veljače 2017.

JAKO JAKO UKUSN I FIN, MA TOPI SE U USTIMA – KAO DA JEDETE PRAVI RAFALEO



Sastojci:
Kora:
5 belanaca
150 g. secera
150 g. kokosa
2 kasike brasna.
 

 

Preliv:
200 g.cokolade
4 kasike ulja.
Fil:
4 dl.+1 dl. mleka
5 zumanaca
1 puding od vanilije
250 g. butera
150 g. secera u prahu.
Za posipanje:
50-100 g. kokosa.

  Priprema:


Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer, i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na lagano i kokos. Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju.
Koru ohladimo. Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po ohladjenoj kori. Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku filovanja sve razmazalo. dl.mleka stavimo na sporet da provri.


Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud. i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne. Sklonimo, i ohladimo U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom. Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil i poravnamo sve sa kuvarskim nozem. Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.

Nema komentara:

Objavi komentar