![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg71Ff9IduplBtCviPEMxPfAe7z9X7mstjngMrcpefFzbNWUjGMx3mdRgK3d4wj2annik2H-__H8fw8aYZbk48MEpf-Ww2fv5mgTwfewaho6H61rvPkPSeffA5nfxFc6Tj55yBvNpMbCUHO/s400/3d96029f7169a56d9ef140db49394d7a.jpg)
Kod pripreme ovog jednostavnog 15-minutnog kolača skoro pa više vremena treba za mjerenje količine sastojaka nego za sam postupak pripreme
Sastojci:
280 g šećera
20 g vanilin šećera
250 g oštrog brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice cimeta
¼ kašičice soli
225 g maslaca
150 ml mlijeka
5 kašika kakao praha
1 kašičica instant kafe
200 g jogurta
2 jaja
½ kašike ruma
Priprema:
Pomiješajte šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
U manjem loncu dobro pomiješajte kakao prah i instant kafu s mlijekom, a potom dodajte i maslac te zagrijte na umjerenoj vatri kako bi se maslac u potpunosti rastopio.
Smjesu s maslacem ulijte u prethodno pripremljenu mješavinu suvih sastojaka i dobro promiješajte.
U dobijenu smjesu umiješajte jogurt, jaja i rum te je ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Prijatno!
Izvor: Gastro.hr
Nema komentara:
Objavi komentar