petak, 13. studenoga 2015.

Torta Pavlova

pavlova_torta_recept


Sastojci za biskvit:
3 bjelanjka
5 žlica šećera
pola žlice jabučnog octa
malo praška za pecivo
malo soka od limuna
Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg i postepeno dodavati žlicu po žlicu šećera. Na kraju ručno umiješati jabučni ocat, sok od limuna, prašak za pecivo (ne mikserom!). Smjesu izliti u biskvit (26 cm) obložen papirom za pečenje. Peći na 150ºC oko 1-1,5 sat.



Sastojci za kremu:
2 dl mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
2 vanilija šećera
3 žumanjka
1 dl vrhnja za šlag
+ 2 dl vrhnja za šlag
U malo mlijeka umutiti puding i žumanjke i smjesu usuti u preostalo mlijeko i šećer kada prokuha. Miješati dok se smjesa ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Od 1dl vrhnja umutiti šlag i umiješati u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namazati kremu od žumanjaka i premazati sa umiješanim šlagom (2 dl) i na vrh poslagati jagode. Preko jagoda naribati čokoladu i jedno rebro čokolade otopiti i preliti preko jagoda.

Nema komentara:

Objavi komentar