četvrtak, 19. studenoga 2015.

RUŽICE BAKLAVE! ...SA JABUKAMA I ORASIMA



Sastojci
4 veće jabuke
2 limuna (sok)
3-6kašike šećera
300g oraha
vanila šećer

 
voda
500g šećera
cimet
i naravno
500g tankih kora za pitu

Priprema
1.
Narendati jabuke i nacediti u njih sok od limuna i staviti šećer po želji, ja lično stavim 3 kašike...i vanilin šećer.

 
Sve to stavim u cedaljku a ispod posudu da pokupi sok od jabuka...
Uzmem jednu koru i pokvasim sa kiselom vodom i par kapi ulja, presavijem je da dobijem trougao...
2.
stavim fil od jabuka i polako rolak kao kiflicu...
3.
Kada je uvijem tako onda je uvijem kao pužić i stavim u tepsiju koju sam prethodno namazala puterom.
Kad završim sa filovanjem sa jabukama, sameljem orahe i ubacim u onaj sok od jabuka i dodam još malo šećera. 1-2 kašike...i na isti način filujem i te sa orasima i uvijam u pužić.
4.
Kada su sve kore uvijene na svaku stavim po malo putera... Sirup se pravi tako što se na tu količinu od 500g šećera stavi vode da prelazi šećer 2 prsta.
I stavim da se peče oko 30 min na 180C i još koji minut na 220C čisto da malo porumene...
Za to vreme spremim sirup od 1/2kg šećera i kaščicom cimeta...
Kad bude pečeno prelijem sa ovim slatkim sirupom...Po želji mogu da se ubace i kriške limuna...Ja sam stavila na svaku ružicu mlevene pistaće i onda prelila sirup, ohladila i poslužila!
5.
a sam stavila na svaku ružicu mlevene pistaće i onda prelila sirup, ohladila i poslužila!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar