nedjelja, 1. studenoga 2015.
PUNJENI SUNCOKRET! BRZO GOTOVA DA MOZETE UZIVATI ;)
SASTOJCI
za testo:
450 gr brašna
200 ml mleka
20 gr svežeg kvasca
1 kašika kisele pavlake
1-2 kašičice krupne morske soli
4 kašike maslinovog ulja
za fil:
50 gr mesnate slaninice
1/2 glavice luka
2 kašike kajmaka
100 gr rendanog tvrdog žutog sira
1 kašika senfa
XX
X
so i sveže mleveni biber
za premazivanje:
1 belance
očišćene semenke suncokreta
PRIPREMA
1.
XX
X
U dubljoj činiji iznešajte zajedno prosejano brašno i so. Napravite udubljenje, pa u njega izmrvite sveži kvasac. Dodajte mleko i ostavite koji minut da kvasac počne da peni. Dodajte kiselu pavlaku i ulje, pa umesite homogeno i elastično testo.
2.
Oblikujte loptu i ostavite testo da na sobnoj temperaturi duplira volumen.
3.
Dok testo raste spremite fil: izmešajte kajmak sa seckanom slaninicom, rendanim sirom, sitno seckanim lukom i senfom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
4.
Kada je testo naraslo podelite ga na dva dela. Oba oklagijom razvucite na radnoj površini u krug prečnika vašeg okruglog pleha u kojem ćete peći ovaj suncokret.
5.
Podmažite pleh i stavite testo na dno.
6.
Uključite rernu da se greje na 200°C.
7.
Premažite filom celu površinu testa, ostavljajući samo malo od ivice prazno.
8.
Viljuškom umutite belance, pa malo premažite prazan krug donjeg testa. Preklopite drugim krugom i malo pritisnite ivice.
9.
U sredinu postavite čašu, da označi krug. Oštrim nožem zasecite testo na četvrtine, pa osmine i na kraju na šesnaestine.
10.
Sklonite čašu, pa premažite celu površinu umućenim belancetom. U krug u sredini pospite semenke suncokreta.
11.
Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar