četvrtak, 12. studenoga 2015.

POSLASTICA OD ČOKOLADE S RIŽOM



SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 žlica brašna
1 žlca octa


 
Krema
6 žutanjka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
400 ml slatkog vrhnja


 
PRIPREMA
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.

Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)

Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar