petak, 13. studenoga 2015.
LOVACKE SNICLE
Sastojci
Potrebno je za snicle
500 gr mesa
kasika brasna
2-3 kasike ulja
2 cena bijelog luka
mljevena slatka paprika
biber
persun
vegeta
Potrebno je za rizoto
1 poriluk
100 gr mijesanog povrca(grasak, boranija, crvena paprika, sargarepa)
malo parmezana ili rendanog bijelog sira moze i feta
malo paradajz soka
krompir, maslac i mlijeko za pire
2 kasike pirinca
Priprema
1.
Snicle narezati deblje i izlupati pa poprziti na ulju
2.
Kada se malo zarumene snicle izvaditi a na istom ulju poprziti bijeli luk, dodati brasno, alevu papriku, vegetu i biber pa naliti vodom da se dobije sos.
3.
Snicle vratiti u sos i kuvati uz dolivanje vode dok snicle ne omeksaju. Ja ih obicno izdinstam u ekspres loncu jer onda budu bas mekane.
4.
Kada su snicle skuvane dotjerati ukus i posuti sitno sjeckanim persunom
5.
Za prilog poprziti poriluk na malo ulja dodati povrce sjeckano na kockice i pirinac pa proprziti naliti vodom i sokom od paradajza i prodinstati da se povrce skuva. Pred kraj dodati rendani sir ili parmezan i promijesati da se istopi.
6.
Krompir skuvati i procijediti promijesati mikserom pa dodati maslac i mlijeko i jos malo promutiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar