petak, 13. studenoga 2015.

Limunčići



Sastojci
Tjesto
500g brašna
50g masti
50g maslaca
100g šećera
1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo
1 vanili šećer
150ml mlijeka
zrno soli
2 žumanjca
limunova korica
fil
2 bjelanjca
200g mljevenog badema
2 vanili šećera
130g šećera
kora od dva limuna
1-2žlice ruma ili maraskina
bojanje
žuta boja u prahu
300ml mlijeka
200g sitnijeg kristal šećera
1žlica maraskina

Priprema
1.
Od ovih sastojaka umjesite tjesto i ostavite u hladnjak na 2 sata

najprije izmiksajte jaja,maslac sobne temperature,šećer i koricu limuna,a zatim dio brašna pomješanog sa praškom za pecivo,na kraju ostatak brašna umjesite ručno
2.
tjesto tanko razvaljajte može i na mašinu i izrezujte krugove na kojeg stavljate žličicu fila



3.
Tjesto ovako presavijte

4.
Okrenite na drugu stranu i stisnite kao bonbončić

5.
Poredajte na lim obložen pek papirom
i pecite ih na 160 otp 20 minuta

6.
Ohlađene limune namočite u mlijeko u koje ste dodali boju i maraskino

7.
Zatim ih uvaljajte u šećer

8.
FIL:Ulupajte bjeljanjke i šećer zatim mu dodajte bademe začine
.
Ako vam se čini rijedak fil dodajte žlicu dvije prezle

Još jedna mala napomena,kada ste tijesto izvadili iz hladnjaka još ga jednom premjesite sa pinkicu brašna,pa ga onda razvaljajte i izrezujte krugove.
Vrhove limuna možete malo obojiti i sa zeleno mbojom

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar