ponedjeljak, 2. studenoga 2015.

KUGLOF OD SIRA I NARANČE



Izuzetno mekan i sočan, a još bolji drugi dan!

SASTOJCI
250gr svježeg sira
125gr maslaca
5 jaja



20dkg šećera u prahu
20dkg oštrog brašna
10dkg mekog brašna
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
korica i sok od jedne naranče



PRIRPEMA
Maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Sir, vanili šećer i šećer pjenasto istucite. Dodavajte jedno po jedno žumanjce, svaki put miksajući pola minute.

Sad dodajte koricu i sok od naranče, rastopljeni maslac, rum, pa još malo izmiksajte. Umješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano kuhačom umješajte snijeg od bjelanjaka.

Kaulup namastite i pobrašnite, izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 45 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov.

Kuglof prohladite u kalupu, pa ga tek onda izvadite. Hladan kuglof možete samo posuti šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar