ponedjeljak, 2. studenoga 2015.
KUGLOF OD SIRA I NARANČE
Izuzetno mekan i sočan, a još bolji drugi dan!
SASTOJCI
250gr svježeg sira
125gr maslaca
5 jaja
20dkg šećera u prahu
20dkg oštrog brašna
10dkg mekog brašna
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
korica i sok od jedne naranče
PRIRPEMA
Maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Sir, vanili šećer i šećer pjenasto istucite. Dodavajte jedno po jedno žumanjce, svaki put miksajući pola minute.
Sad dodajte koricu i sok od naranče, rastopljeni maslac, rum, pa još malo izmiksajte. Umješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano kuhačom umješajte snijeg od bjelanjaka.
Kaulup namastite i pobrašnite, izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 45 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov.
Kuglof prohladite u kalupu, pa ga tek onda izvadite. Hladan kuglof možete samo posuti šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar