četvrtak, 26. studenoga 2015.
CARSKI KOLAČ
Sastojci
Za biskvit:
5 kom jaja
5 žlica šećera
5 žlica mljevenih oraha
5 žlica griza ili oštrog barašna (ili pola-pola)
1 žlica kakaa ili kave (mljvene)
1 vanilin šećer
1 p.p.
Zaljev
250 g šećera
malo vode
Fil:
1/2 l + 3-4 žlice mlijeka
4 žlice gustina
200 g margarina ili maslaca
200 g šećera u prahu
Čokoladna glazura
200 g čokolade za kuhanje
malo (vel.oraha) maslaca
Priprema
1.
Za biskvit umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom te lagano umiješati smješu od oraha, griza, kakaa i p.p. Smješu izliti u pripremljenu tepsiju vel. 23×38 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 – 25 min.
2.
Za zaljev skuhati šećer sa malo vode te ga preliti po biskvitu nakon što smo ga malo ohladili.
3.
Za fil izmiješati gustin s malo hladnog mlijeka te ga zakuhati u prokuhanom mlijeku. Kuhati na vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Ohladiti!
4.
Umutiti margarin (maslac) sa šećerom te ga primješati ohlađenom filu. Ovaj fil staviti na hladni biskvit.
5.
Razmekšati čokoladu s malo maslaca i sve to preliti preko fila.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar