utorak, 29. prosinca 2015.
ČOKO-BANANA KOCKE
Ako se pitate di su banane,"sakrila" sam ih u sočni čokoladni biskvit i ledenu čokoladnu puding kremu:-) Garantiram da će se svima koji,kao ja vole kombinaciju banana i čokolade, ovaj moj kolačić jaaako sviđati
SASTOJCI
BISKVIT
4 jaja
150g. šećera
100ml. ulja
2 srednje banane +100ml. mlijeka
1 vanilin šećer
4 pune žlice kakaa
pola praška za pecivo
100g. brašna
KREMA
7dl. mlijeka
1 puding-čokolada
4 žlice brašna
2 žlice griza
2 žlice kakaa
10 žlica šećera
100g. tamne čokolade
1 srednja banana +50ml. mlijeka
Preliti biskvit s:
200ml. mlijeka
ZA ŠLAG
250ml. mlijeka
2 vrećice praška za šlag
1 vanilin šećer
3 žlice šećera u prahu
1 žličica želatine u prahu
PRIPREMA
BISKVIT
Žumanjke pomiješajte sa 100g. šećera,a bjelanjke sa ostatkom šećera,pa ih stavite u hladnjak. tucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne posvijetli,zatim smanjite brzinu pa miješajući dodajte ulje i vanilin šećer.
Banane sa 100ml. mlijeka štapnim mikserom pretvorite u kašu koju umiješajte u prvu smjesu.
zatim smjesi dodajte prosijano brašno s kakaom,i prašak za pecivo,pa dobro promiješajte pjenjačom.
na kraju bjelanjke i šećer iz hladnjaka istucite u snijeg,pa i njega lagano umiješajte.
istresite u pleh(20x30cm) obložen papirom za pečenje,i pecite 20-ak. min. na 200 stupnjeva.
pazite da se biskvit ne prepeče,ako radite test čačkalicom,ona ne bi trebala biti skroz suha.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
KREMA
Od mlijeka odvojite 1.5dl.a ostatak stavite kuhati.
u mlijeko koje ste odvojili umiješajte prašak za puding,kakao,brašno,griz i šećer.
kad se mlijeko ugrije ovu smjesu skuhajte u njemu kao puding.
u vruće dodajte čokoladu,i miješajte da se otopi.
bananu sa 50ml. mlijeka zgnječite štapnim mikserom,pa je dodajte kremi i promiješajte.
Biskvit se do sada dovoljno ohladio,pa mu skinite papir i vratite biskvit natrag u kalup. prelijte ga s 200ml.toplog mlijeka,zatim rasporedite po njemu vruću kremu.
ostavite da se ohladi do sobne temperature,zatim stavite na još par sati u hladnjak.
SLAG
Žličicu želatine prelijte s 3 žličice vode,i ostavite par minuta da nabubri.
Prašak za šlag,šećer u prahu i vanilin šećer pomiješajte s mlijekom,i istucite u šlag,ne treba biti jako čvrst.
želatinu otopite,i umiješajte u šlag.
nanesite na kolač,pa ga ostavite još 1h u hladnjaku.
Izrežite na kocke,ako želite dekorirajte,i uživajteee:))
p.s. sutra je još bolji ;)
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar