srijeda, 30. prosinca 2015.
Moj Ledeni Vjetar.
SASTOJCI
Bijeli biskvit
• 9 bjelanjaka
• 300 g šećera
• 1 velika žlica jabučnog octa
Krema
• 9 žumanjaka
• 4 velike žlice šećera
• 0,5 l mlijeka
• 1 dolcela puding vanilija
• 250 g margarin
Još potrebno
• 3 kom dolcela šlag pjene
• 1 velika žlica šećera
• po potrebi dolcela šlag fix
• voće banane i kajsije iz kompota ili već što imate - jagode npr.
PRIRPEMA.
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i ocat i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti). U ovom slučaju korištene marelice i banane, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuhati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 žlice šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix.
Na tacnu složiti kolač:
Prvo staviti bijeli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom (slatkim vrhnjem).
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji.
evo, probali smo napraviti i ledeni vjetar na 1 kat - kao kolač i jako nam se svidio... u ledenom na 1 kat - ovako smo poslagali voće. a ima ga stvarno puno...
POSLUZIVANJE
Šlag pjenu možete zamijeniti i sa dolcela šlag 5+ (slatkim vrhnjem za šlag kremu).
Izvor: https://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar