utorak, 17. studenoga 2015.

LEDENI LINO

daabb00b7566cadc7e9c4dfc7433a981_view_l

Sastojci
BISKVIT
8 bjelanjaka
150g šećera
6 žlica ulja
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
KREMA
8 žumanjaka
30 g šećera
60 g Gussnel Dolcela
400 ml mlijeka
4 vanil šećera
200 g maslaca
300g Lino lade milk
300 ml slatkog vrhnja
i
4 šlaga iz vrećice





Priprema
1.

Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.

U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.

Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 15 ak minuta
2.

Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu i ostavite da se ohladi. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk. Izradite slatko vrhnje za šlag i dodajte ga kremi.
3.
Kolač premažite dobro izrađenim šlagom iz vrećice

Nema komentara:

Objavi komentar