utorak, 17. studenoga 2015.
MEDENI KOLAČ
Sastojci
KORE
500g brašna
200g šećera
1dcl mlijeka
3 žlice meda
3 žlice ulja
1 žličica sode bikarbone
KREMA
400ml mlijeka
60g Gussnel Dolcela
100g šećera, 3 žumanjka
200g maslaca
4 paketića Vanilin šećer Dolcela
100g bijele čokolade
200g mliječne milka čokolade
GLAZURA
50g bijele čokolade
50g mliječne čokolade
50g maslaca
0,5dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema
1.
Mikserom izraditi med , ulje, šećer i mlijeko te postepeno dodati brašno i soda bikarbonu i umijesiti fino tijesto.
Podijeliti ga na 4 dijela i peći na 150 c 10 ak min
2.
Za kremu zakuhati 4oo ml mlijeka. U preostalih 100 ml dodati žumanjke gustin i šećer i umiješati u kipuće mlijeko. Staviti na hlađenje.
Izraditi maslac s vanil šećerom i umijesati kremu.
3.
Od ukupne kreme izdvojiti 6 velikih žlica kreme i u njih dodati jednu otopljenu bijelu čokoladu a u ostatak otopljenu mliječnu čokoladu.
Mazati kore kao na slici, (Ili po želji). Staviti u frizider preko noci.
4.
Za glazuru otopiti posebno bijelu i posebno mliječnu čokoladu s pola maslaca i pola slatkog vrhnja u svakoj čokoladi. Naizmjenično sipati glazuru po kolaču i prošarati nožem.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar