nedjelja, 29. studenoga 2015.

ODLIČNI PILEĆI KARABATCI U UMAKU OD ČEŠNJAKA, SLATKOG VRHNJA, PILEĆEG TEMELJCA I PARMEZANA



Sastojci
1 salica 250 ml.
5-8 pilecih karabataka
3 zlice puter
4 cena cesnjaka
1/4 zlicice tucane ljute paprike
1 salica pilećeg temeljca
1/2 salice slatko vrhnje
30gr. suseni paradaiz u ulju ili suseni
30 gr. parmezana
1/4 zlicice oregana
1/4 zlicice suhog Bosiljka Podravka


  Priprema
1.
Karabatake posolite i popaprite.
U tavu koja vam moze i u pecnicu dodajte puter i neka se zagrije.
U to dodajte karabatake i przite oko 5-8 min. s jedne i s druge strane dok vam kozica ne dobije finu braon boju.Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
2.
U istoj tavi dodajte sitno sjeckani cesnjak i tucanu ljutu papriku(red pepper flakes).Przite oko 1 minutu.
U to dodajte pileci temeljac,slatko vrhnje, sitno sjeckani suseni paradaiz u ulju( i ne morate ako nemate,moze i suseni),parmezan sir,suseni oregano i suseni bosiljak.
3.
Povecajte temperaturu da prokljuca,zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuha jos 3-5min.
Vratite pilece karabatakove u tavu sa sosom.



 

Nema komentara:

Objavi komentar